Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maito, Kevyt1.6g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 1.1g1.1kcal0g0.2g0g0g
Broileri, rintafilee, nahaton 1.9g2kcal0.4g0g0g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g0.8g2.9kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g15kcal1.4g0.8g0.4g0g
Valittu annoskoko6g7kcal0.7g0.4g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.4g0.2g0.1g0g
Arvot/100g100g126kcal12.1g6.9g3.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185