Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Sipuli 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Janssonfileet (rainbow)0.7g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.5g1.8kcal0g0g0.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g13kcal0.4g1.4g0.6g0g
Valittu annoskoko6g6kcal0.2g0.7g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.1g0.4g0.2g0g
Arvot/100g100g107kcal3.3g11.7g5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083