Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Kukkakaali1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi2.9g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )0g0.2kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g0.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g3kcal0g0.2g0g0g
Valittu annoskoko6g1kcal0g0.1g0g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0g0.1g0g0g
Arvot/100g100g22kcal0g1.7g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525