Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.8g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Sokeri 0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)2.6g8.5kcal0.4g1.3g0.2g0.3g
Porkkana 7.4g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)6.8g24kcal0.8g4.4g0.3g0.4g
Hiivaleipävehnäjauho 10g31kcal1.2g5.7g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g172kcal5.2g24.2g5.6g3g
Valittu annoskoko50g86kcal2.6g12.1g2.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna25g43kcal1.3g6.1g1.4g0.8g
Arvot/100g100g172kcal5.2g24.2g5.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138