Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 19g7.7kcal0.2g0.8g0.1g0.7g
Valkoviini kuiva 12g8kcal0g0.1g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl4.7g5.9kcal0g0.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 7g29kcal0g7g0g0g
Liivate 0.9g3.3kcal0.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g107kcal2g17.6g0.2g1.4g
Valittu annoskoko50g53kcal1g8.8g0.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna25g27kcal0.5g4.4g0.1g0.4g
Arvot/100g100g107kcal2g17.6g0.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146370