Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g3.5g26kcal0g0g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.7g0.4kcal0g0g0.2g0g
Vesi1.1g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g7g24kcal0.1g0.2g2.5g0g
Kananmuna kuoreton 1.9g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Sokeri 1.3g5.1kcal0g1.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Raparperi 24g8.1kcal0.2g1.3g0g0.3g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.7g2.5kcal0g0.6g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g0.9g5.1kcal0.2g0.1g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g212kcal2.6g21.6g12.4g1.2g
Valittu annoskoko50g106kcal1.3g10.8g6.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna25g53kcal0.7g5.4g3.1g0.3g
Arvot/100g100g212kcal2.6g21.6g12.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431