Eevan hernesoppa

Laita herneet illalla kattilaan likoamaan 2 litraan kylmää vettä.

Aamulla vaihda tilalle puhdas vesi, kaksi litraa, ja ala keittää.

Keittele tunti-kaksi, lisää joukkoon lihaliemi ja jatka keittämistä.

Lisää mukaan kuutioitu savukinkku ja keittämisen loppuvaiheessa suola ja pari teelusikallista meiramia ja halutessasi loraus sinappia.

Itse en laita sipulia keittoon, koska herneetkin jo ovat vatsalle kovaa tavaraa, mutta halutessasi voit laittaa yhden silputun sipulin mukaan tunnin keittämisen jälkeen.

Muista pitää lämpötila alhaisena ja sekoita keittoa välillä huolella ettei se jämähdä kattilan pohjaan kiinni.

Keitto on parasta, kun se on saanut kypsyä hiljaisella tulella pitkään, jopa nelisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 461 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow9g26kcal1.6g5.8g0.1g0.9g
Savukinkku (Kivikylä), annos 20g4.6g6.6kcal1g0.2g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Vesi36g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g66kcal5.2g12g0.4g1.8g
Valittu annoskoko50g33kcal2.6g6g0.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna25g17kcal1.3g3g0.1g0.5g
Arvot/100g100g65kcal5.2g11.9g0.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337357