Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)3.8g14kcal0.5g2.3g0.1g0.9g
Maito, Kevyt5.5g2.5kcal0.2g0.3g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g22g55kcal3.8g0g4.4g0g
Kananmuna kuoreton 3g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 11g4.9kcal0g1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g164kcal10g7.8g9.8g2.4g
Valittu annoskoko51g82kcal5g3.9g4.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna25g41kcal2.5g2g2.5g0.6g
Arvot/100g100g162kcal9.9g7.7g9.7g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275433