Soijamakaronilaatikko Koskenlaskijalla

SOIJAMAKARONILAATIKKO

400 g tummia makaroneja
1 sipuli
3 valkosipulikynttä
öljyä paistamiseen
1½ dl tummaa soijarouhetta
3 dl vahvaa kasvislientä (3 dl vettä + kasvisliemikuutio)
(3-4 rkl tomaattipyreetä)
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 ps Koskenlaskijamuruja tai 150 g Koskenlaskijaa

Munamaito:

5 dl maitoa
2 munaa

Pinnalle halutessa:

Tuoretta tomaattia ja basilikaa
Mozzarellajuustoraastetta

1. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulisilppu.

Kuullota minuutti tai pari.

3. Lisää pannulle soijarouhe ja sekoita sen verran, että soija imee itseensä öljyn ja maut.

Lisää kasvisliemi pikkuhiljaa parissa erässä samalla koko ajan hämmentäen.

Viimeistele tomaattipyreellä ja mausteilla.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

4. Valmista munamaito.

Vatkaa munat rikki ja sekoita ne samaan kulhoon maidon kanssa.

5. Yhdistä keitetyt makaronit, soijarouheseos ja Koskenlaskijamurut öljyllä voidellussa uunivuoassa.

Lisää munamaito ja painele pinta tasaiseksi haarukalla.

6. Viimeistele pinta halutessasi viipaloiduilla tomaateilla, basilikalla ja juustoraasteella.

7. Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 405 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Luomu makaroni, myllyn paras13g44kcal1.5g8.7g0.3g0.5g
Sipuli (kuorittu)1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Soijarouhe, tumma, 30g1.6g5kcal0.8g0.5g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g4.7g13kcal0.9g0g1g0g
Maito, Kevyt16g7.2kcal0.5g0.8g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g168kcal8.4g20.6g5.6g1.2g
Valittu annoskoko51g84kcal4.2g10.3g2.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna25g42kcal2.1g5.2g1.4g0.3g
Arvot/100g100g166kcal8.3g20.4g5.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429313