Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl18g6.9kcal0.2g1.6g0g0g
Hiiva, 50g1.8g1.1kcal0.2g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma3.6g12kcal0g2.7g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g2g12kcal0.5g0.3g1g0.1g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi2.6g8.2kcal0.7g0.2g0.5g0.8g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g5.1g17kcal0.6g3.4g0.1g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 7.7g26kcal0.8g5.4g0.1g0.3g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g7g21kcal0.7g4.3g0.1g1g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g1.1g1.7kcal0.1g0.4g0g0.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1.5g5.7kcal0.2g1.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g224kcal8g39g3.6g6.8g
Valittu annoskoko51g112kcal4g19.5g1.8g3.4g
Annoskoko puolitettuna25g56kcal2g9.8g0.9g1.7g
Arvot/100g100g220kcal7.9g38.4g3.5g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492