Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g23g4.7kcal0.9g0.9g0g0g
Hirvenliha, 100g19g21kcal4g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g62kcal10.4g3.8g1.2g0.4g
Valittu annoskoko51g31kcal5.2g1.9g0.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna25g16kcal2.6g1g0.3g0.1g
Arvot/100g100g61kcal10.2g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500