Rahkalettu

Sekoita purkillinen rahkaa, kaksi kananmunaa ja puoli desiä vehnäjauhoja tasaiseksi seokseksi.

Lisää ruokalusikallinen sokeria ja suolaa maun mukaan.

Paista öljytyllä pannulla paksuna lettuna.

Kevyempi versio: korvaa sokeri makeutusaineella tai jätä kokonaan pois, käytä yksi kokonainen kananmuna ja kaksi valkuaista.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Piirula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki313g175kcal26.6g15.6g0.6g0g
Kananmuna 50g(kpl)125g158kcal13.8g0.4g11.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g129kcal3.8g26.3g0.5g1.3g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 6.3g55kcal0g0g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g1155kcal88.4g114.6g37.2g2.6g
Valittu annoskoko500g577kcal44.2g57.3g18.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna250g289kcal22.1g28.7g9.3g0.7g
Arvot/100g100g115kcal8.8g11.5g3.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108747