Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 397g302kcal7.5g61.5g0.8g4g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Polar-juusto 15%19g49kcal5.8g0g2.8g0g
Flora kevyt ruoka 7%78g66kcal0.8g3.5g5.5g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.6g3.6kcal0.2g0.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g847kcal29g132g18.4g8.2g
Valittu annoskoko500g424kcal14.5g66g9.2g4.1g
Annoskoko puolitettuna250g212kcal7.3g33g4.6g2.1g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536