Terveellisempi pulla

0,5 l vettä
1 rkl kardemummaa
1 dl maitojauhetta
2 dl intiaanisokeria
50 g hiivaa
1 muna
10 dl vehnäjauhoja
4 dl rouheista sämpyläjauhoa
75 grammaa margariinia
0,5 dl ruokaöljyä

täytteeseen
4 rkl sinistä Keijua
4 rkl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria

voiteluun muna

kardemumma kattilaan, jossa vesi lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Kaadetaan astiaan, jossa hiiva, maitojauhe ja intiaanisokeri.

Sekoitetaan ja lisätään muna ja osa jauhoista.

Sekoitetaan ja lisätään loput jauhot.

Vaivataan kunnes saadaan kunnon sitko, jonka jälkeen lisätään rasva.

Alustetaan kunnes taikina irtoaa sekoitusastian reunoilta.

Kohotetaan peitettynä puolisen tuntia.

Leivotaan 28 pikkupullaa ja asetetaan pellille.

Kohotetaan puolisen tuntia, jolloin valmistetaan täyte margariiinista, mantelirouheesta ja vanilliinisokerista.

Uuni lämmitetään 225 asteiseksi, juuri ennen paistoa pullat voidellaan munalla ja täytetään painamalla nokare täytettä pullaan.

Paistetaan 10-15 minuuttia.

Myrtti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g58g203kcal1g51.7g0g0g
Auringonkukkaöljy (100g)17g152kcal0g0g17.1g0g
Maitojauhe, rasvaton, 1 dl20g72kcal7g10.4g0.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai221g773kcal26.5g156.9g4.6g6.6g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)95g333kcal11.4g65.7g1.8g4.8g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen26g185kcal0g0g20.6g0g
Hiiva, 50g17g11kcal2.2g0.2g0.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.9g5.9kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Mantelirouhe, 1 rkl11g66kcal2.4g0.6g5.8g1.3g
Keiju kasvirasvalevite 70% (Raisio)13g84kcal0g0g9.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, kuoreton (mukaan)19g27kcal2.4g0.1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g3824kcal106.2g573.4g123.2g26.4g
Valittu annoskoko500g1912kcal53.1g286.7g61.6g13.2g
Annoskoko puolitettuna250g956kcal26.6g143.4g30.8g6.6g
Arvot/100g100g383kcal10.6g57.4g12.3g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=35172