Perunamuussi (peruna, margariini, maito, sipuli)

Kuori ja pieni perunat.

Laita ne kiehuvaan veteen.

Silppua sipuli ja lisää joukkoon (voit lisätä sipulin myös vasta kun perunat ovat jo kypsiä ja vesi on poistettu jolloin ne jäävät raaoiksi mutta tuovat mukavaa makua).

Keitä perunat hyvin kypsiksi (kunnes ne hajoavat haarukalla kokeiltaessa).

Valuta pois vesi.

Lisää suola, margariini ja maito ja muusaa perunasurvimella tai sauvasekoittimella.

Margariiniksi ja maidoksi käyvät hyvin rasvattomat vaihtoehdot, niistäkin tulee mahtava maku.

Maaju
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g427g256kcal6.4g55.6g0.4g3.8g
Sipuli (kuorittu)21g5.8kcal0.3g1g0g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen43g14kcal1.4g2.1g0g0g
Oivariini voimakassuolainen (punainen)8.6g58kcal0.1g0.1g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g669kcal16.4g117.6g13.6g8.4g
Valittu annoskoko500g335kcal8.2g58.8g6.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna250g167kcal4.1g29.4g3.4g2.1g
Arvot/100g100g67kcal1.6g11.8g1.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=37256