Intialainen kikhernecurry

Tilkka öljyä
1 iso sipuli tai 2 pienempää
2-3 valkosipulinkynttä
1prk tomaattipyrettä
½pss pakastevihannessekoitusta
1prk säilöttyjä kikherneitä
1prk ruokajogurttia
kanelitanko
1tl kardemummaa
1 kasvisliemikuutio tai 2tl kasvisliemijauhetta
2tl currya
3dl vettä

1. Silppua sipulit ja kuullota öljytilkassa kattilassa.

Lisää joukkoon curry, vesi, tomaattipyre, kasvisliemikuutio, kanelitanko ja kardemumma.

2. Anna hautua noin 10min.

3. Valuta kikherneet ja kaada muiden ainesten joukkoon.

Lisää samaan aikaan myös pakastevihannekset.

Anna hautua vielä toiset 10min.

4. Sekoita lopuksi jogurtti ruokaan, anna lämmetä, mutta älä keitä enää, ettei kastike juoksetu.

5. Herkuttele basmatiriisin kera :)

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi138g0kcal0g0g0g0g
Ruokajogurtti Valio92g83kcal4.2g4.6g5.5g0g
Kikherne säilötty Bonduelle122g159kcal7.9g24.4g3.7g6.1g
Vihannessekoitus (Rainbow), annos 250g55g11kcal1.1g2g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu3.2g3.4kcal0.3g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.7g0.1g0.9g
Tomaattisose Rainbow, 200g tuubi31g27kcal1.5g5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g628kcal31.4g78.4g22.4g14.2g
Valittu annoskoko500g314kcal15.7g39.2g11.2g7.1g
Annoskoko puolitettuna250g157kcal7.9g19.6g5.6g3.6g
Arvot/100g100g63kcal3.1g7.8g2.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=39309