Hernekeitto,kuiva-aineet

Kuivaherneitä 1 kg
Kuorittuja sipuleita 300 gr
Kinkuntähteet siivottuna n 400 gr
mustapippuria n 10 kpl
suolaa maun mukaan

Liota huuhdottuja herneitä n. 12 tuntia
Keitä herneitä liotusvedessään 1-2 tuntia kinkunluun , silputin sipulin ja pippureiden kanssa.

Poista luu, kerää liha keittoon, mausta suolalla tarvittaessa
Huomaa, että annoskoko sisältää vain kuiva-aineet -ei vettä
Määrästä tein 13 annosta.

Rissanj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu294g829kcal52.6g142.6g2.9g29.4g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Joulukinkku, rasva poistettu118g203kcal35g0g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g2111kcal177.4g293.6g18.6g61.8g
Valittu annoskoko500g1055kcal88.7g146.8g9.3g30.9g
Annoskoko puolitettuna250g528kcal44.4g73.4g4.7g15.5g
Arvot/100g100g211kcal17.7g29.4g1.9g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=46872