Pastakastike hirvenlihasta

Ruskista 400 g hirvenjauhelihaa tilkassa öljyä, lisää pilkotut sipuli (1-2 kpl) ruskistuksen loppuvaiheessa.

Kun jauheliha on ruskistunut tarpeeksi lisää tölkillinen (400g) tomaattimurskaa sekä mausteita makusi mukaan(mustapippuria n. 1 tl, suolaa n.1,5 tl, oreganoa, basilikaa, [myös pitsamauste käy yrttien sijasta], 1kpl lihaliemikuutio).

Lisää hieman vettä, itse yleensä huuhtelen tomaattimurskapurkin noin desillä vettä.

Anna kiehua hetken aikaa (n.10 min) miedolla lämmöllä.

Lisää ruokakerma 4% (1dl) sekä creme fraiche 5% (1dl) ja annan kiehahtaa, lisää makusi mukaan murskattuja valkosipulin kynsiä (itse laitan 3 - 4 kpl).

Maista kastiketta ja mausta lisää jos tarve vaatii :)

Stind3
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokakerma Valio 4% K&P48g29kcal0.5g2.2g1.9g0.3g
Creme Fraiche, Ingman, 5%38g31kcal1.2g2.3g1.9g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.1g0g0.4g
Mustapippuri, annos 1g1g2.2kcal0.1g0.4g0g0g
Basilika, kuivattu, annos 2g1.9g3.4kcal0.3g0.4g0.1g0.8g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Hirvenliha, annos 100g191g214kcal40.4g0g5.7g1.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)191g57kcal1.9g7.7g0.8g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g755kcal89.4g28.2g28.4g6g
Valittu annoskoko500g378kcal44.7g14.1g14.2g3g
Annoskoko puolitettuna250g189kcal22.4g7.1g7.1g1.5g
Arvot/100g100g76kcal8.9g2.8g2.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48042