Hedelmäinen tattaripuuro

2 dl (murskattu) tattarisuurimo
6 dl vettä
1/2 tl suola
2 omenaa
4 kuivattua viikunaa
4 kuivattua aprikoosia

1. Kiehauta ensin tattari vähässä vedessä, kaada vesi pois ja lisää 6 dl vettä.

2. Lisää suola.

Anna kiehua 6-8 minuuttia.

3. Kuori omenat.

Paloittele omenat, viikunat ja aprikoosit.

4. Keitä hedelmiä puuron mukana minuutin ajan lopussa.

Anna puuron mielellään vielä vetäytyö muutaman minuutin ajan.

Tarjoile maidon /tai kauramaidon), kanelin ja hunajan kanssa.

Lähde: ICA-kauppojen Buffé-lehti, käännös allekirjoittaneen

Anju
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g157g516kcal17.5g102.6g3.1g9.1g
Omena, Granny Smith267g139kcal0g31.2g1.9g4.8g
Viikuna, aurinkokuivattu (Risenta), annos 15g53g145kcal1.9g32g0.5g9.6g
Aprikoosi, kuivattu22g49kcal1.2g10.4g0.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g1697kcal41.2g352.4g11.2g53.4g
Valittu annoskoko500g848kcal20.6g176.2g5.6g26.7g
Annoskoko puolitettuna250g424kcal10.3g88.1g2.8g13.4g
Arvot/100g100g170kcal4.1g35.2g1.1g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48314