Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3325g2531kcal62.5g515.3g6.6g33.2g
Sipuli 554g168kcal6.9g26.6g1.1g9.4g
Janssonfileet (rainbow)554g803kcal55.4g72g31.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl443g1507kcal8.9g13.3g155.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g55g405kcal0.6g0.6g44.3g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g13g41kcal2.4g5.5g1.1g2.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 55g25kcal1.7g2.7g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10960kcal276.8g1272g481.2g90g
Valittu annoskoko5000g5480kcal138.4g636g240.6g45g
Annoskoko puolitettuna2500g2740kcal69.2g318g120.3g22.5g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083