Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 2419g1531kcal72.6g116.1g84.7g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta807g2903kcal104.8g564.5g16.9g28.2g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 242g689kcal37.5g0.5g60.5g0g
Hiiva 121g90kcal15.9g1.3g0.5g8.3g
Voi 403g2925kcal4.8g1.6g327.8g0g
Tattarijauhot, annos 100g1008g3569kcal70.6g766.1g20.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23413kcal612.4g2900.2g1021.2g73g
Valittu annoskoko5000g11707kcal306.2g1450.1g510.6g36.5g
Annoskoko puolitettuna2500g5853kcal153.1g725.1g255.3g18.3g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599