Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)1696g543kcal56g76.3g0g0g
Suola, annos 3g38g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma509g1629kcal0.5g376.6g0g0g
Hiiva 127g95kcal16.7g1.4g0.5g8.8g
Vehnäjauho, sunnuntai1103g3859kcal132.3g782.9g23.2g33.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)509g1929kcal59.5g391.9g11.2g72.8g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g509g713kcal71.2g71.2g17.3g244.3g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g509g1552kcal49.4g312g10.2g73.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20638kcal771.2g4024.6g124.8g865.6g
Valittu annoskoko5000g10319kcal385.6g2012.3g62.4g432.8g
Annoskoko puolitettuna2500g5159kcal192.8g1006.2g31.2g216.4g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153