Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 213g800kcal25.5g0g78.7g0g
Maissiöljy 123g1087kcal0g0g122.9g0g
Vesi1519g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste30g20kcal1.7g2.7g0.3g0.5g
Lanttu 334g96kcal3.3g15.4g1g6g
Nauris 167g46kcal1.7g7g0.5g3.2g
Sipuli 84g25kcal1g4g0.2g1.4g
Valkosipuli 37g40kcal2.9g6.1g0.2g0.8g
Maissitärkkelys 63g223kcal0.2g53.9g0.4g0g
Vesi152g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 2278g4177kcal432.9g0g273.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13028kcal938.4g178.2g955.2g23.8g
Valittu annoskoko5000g6514kcal469.2g89.1g477.6g11.9g
Annoskoko puolitettuna2500g3257kcal234.6g44.6g238.8g6g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750