Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)276g75kcal3.6g13.2g0.6g4.7g
Valkosipuli 22g24kcal1.7g3.6g0.1g0.5g
Purjosipuli 166g38kcal3g4g0.3g3.5g
Oliiviöljy 19g171kcal0g0g19.3g0g
Riisi tumma 353g1233kcal24.7g254.3g8.1g14.1g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 353g1279kcal28.7g279g2g6g
Vesi1932g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 30g93kcal3g10.3g4.2g0.3g
Paprika punainen 469g137kcal4.4g21.1g1.9g8.9g
Parsakaali brokkoli 552g194kcal25.5g10.8g1.7g13.8g
Katkarapu 828g566kcal119.5g0g9.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7617kcal428.2g1192.6g94.6g103.6g
Valittu annoskoko5000g3809kcal214.1g596.3g47.3g51.8g
Annoskoko puolitettuna2500g1904kcal107.1g298.2g23.7g25.9g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791