Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)98g27kcal1.3g4.7g0.2g1.7g
Lehtiselleri 71g9kcal0.8g0.8g0.1g0.7g
Kasvisliemi laimennettu 3568g331kcal10.3g14.6g25.7g1.8g
Risottoriisi (Risella), 60g714g2497kcal57.1g535.1g12.1g21.4g
Valkoviini kuiva 223g153kcal0.7g1.3g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g268g1038kcal88.3g0g76g0g
Oliiviöljy 45g394kcal0g0g44.6g0g
Valkosipuli 14g16kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8930kcal319.2g1117.6g317.6g51.8g
Valittu annoskoko5000g4465kcal159.6g558.8g158.8g25.9g
Annoskoko puolitettuna2500g2233kcal79.8g279.4g79.4g13g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743