Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g49g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 710g2656kcal102.9g404.6g51.8g71g
Vehnäjauho puolikarkea 1730g5937kcal176.3g1211.2g20.8g60.6g
Sokeri 53g216kcal0g53.2g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2218g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)222g1597kcal2.2g2.2g177.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20813kcal562.8g3342.4g500.2g263.2g
Valittu annoskoko5000g10406kcal281.4g1671.2g250.1g131.6g
Annoskoko puolitettuna2500g5203kcal140.7g835.6g125.1g65.8g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623