Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 912g3130kcal92.9g638.4g10.9g31.9g
Sokeri 696g2824kcal0g695g0g0g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g75kcal0g18.5g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 439g2335kcal1.4g1.5g263.1g0g
Kananmuna kuoreton 322g459kcal40.2g1g33g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)351g112kcal10.5g16.5g0g0g
Raparperi 491g165kcal3.4g27g0.5g6.9g
Mansikka 819g381kcal4.1g68.8g1.6g15.6g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 877g520kcal86g26.3g3.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton59g12kcal0.2g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20088kcal479.2g3001g625.2g109.2g
Valittu annoskoko5000g10044kcal239.6g1500.5g312.6g54.6g
Annoskoko puolitettuna2500g5022kcal119.8g750.3g156.3g27.3g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128300