Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1553g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1242g3789kcal120.5g761.5g24.8g180.1g
Vehnäjauho puolikarkea 2019g6926kcal205.7g1413g24.2g70.7g
Hiiva 78g58kcal10.2g0.9g0.3g5.4g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl93g839kcal0g0g93.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23223kcal672.8g4350.8g285g512.4g
Valittu annoskoko5000g11611kcal336.4g2175.4g142.5g256.2g
Annoskoko puolitettuna2500g5806kcal168.2g1087.7g71.3g128.1g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580