Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 487g1588kcal59.1g289.4g13.6g26.8g
Kauralese 213g765kcal38.3g96.9g16.4g37.2g
Ruokasuola jodioitu 12g0.3kcal0.1g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g20g70kcal8.8g7.8g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 531g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 106g133kcal11.7g0.3g9.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 89g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3543g10681kcal3.5g2625.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g26476kcal243g6039.4g81.6g128g
Valittu annoskoko5000g13238kcal121.5g3019.7g40.8g64g
Annoskoko puolitettuna2500g6619kcal60.8g1509.9g20.4g32g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140230