Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1690g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g451g1721kcal67.6g337.9g13.5g36.9g
Hiiva, 50g113g69kcal14.8g1.2g0.5g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl563g1971kcal78.8g360.4g17.5g31g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 27g110kcal0g27g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2028g6957kcal206.6g1419.2g24.3g71g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl113g1014kcal0g0g112.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23682kcal735.6g4291.4g336.8g277.8g
Valittu annoskoko5000g11841kcal367.8g2145.7g168.4g138.9g
Annoskoko puolitettuna2500g5921kcal183.9g1072.9g84.2g69.5g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073