Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 444g102kcal8g10.7g0.9g9.3g
Sipuli (kuorittu)222g60kcal2.9g10.7g0.4g3.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Juuriselleri 222g70kcal2.8g10.2g0.4g6.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl67g600kcal0g0g66.6g0g
Tomaattipyree, Pirkka156g128kcal5.3g29.5g1.6g1.6g
Vesi1777g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1.1g3.1kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Valkopippuri, annos 1g18g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste888g871kcal159.9g0g24g0g
Katkarapu pienet (pirkka)400g264kcal60g0g2.8g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)555g572kcal94.4g9.4g15.5g0g
Valkoviini kuiva 222g152kcal0.7g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5677kcal671g150g224.8g44.8g
Valittu annoskoko5000g2839kcal335.5g75g112.4g22.4g
Annoskoko puolitettuna2500g1419kcal167.8g37.5g56.2g11.2g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156