Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2561g1537kcal38.4g332.9g2.6g23g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g640g704kcal108.8g10.2g28.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g427g120kcal2.6g25.4g0.9g10.7g
Sipuli (kuorittu)427g115kcal5.5g20.5g0.9g7.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g267g160kcal2.7g12g10.7g1.6g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl427g512kcal14.5g15.4g42.7g0g
Rypsiöljy 17g151kcal0g0g17.1g0g
Hillosipulisäilyke 213g104kcal2.5g20.2g0.4g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6849kcal353.4g880.2g208.4g92.8g
Valittu annoskoko5000g3425kcal176.7g440.1g104.2g46.4g
Annoskoko puolitettuna2500g1712kcal88.4g220.1g52.1g23.2g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725