Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 92g68kcal12g1g0.4g6.3g
Siirappi, tumma698g2235kcal0.7g516.8g0g0g
Suola, annos 3g37g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 321g1155kcal57.7g146.3g24.7g56.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 321g975kcal28.1g177.7g6.1g44.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)471g1785kcal55.1g362.7g10.4g67.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1228g4214kcal125.1g859.6g14.7g43g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g1833g568kcal55g77g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g21999kcal667.4g4282.2g120g434.8g
Valittu annoskoko5000g11000kcal333.7g2141.1g60g217.4g
Annoskoko puolitettuna2500g5500kcal166.9g1070.6g30g108.7g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666