Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka2110g2954kcal485.2g0g105.5g0g
Sipuli (kuorittu)158g43kcal2.1g7.6g0.3g2.7g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g527g844kcal11.1g20g79.1g0.5g
Vesi2110g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 53g181kcal5.4g36.9g0.6g1.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 42g373kcal0g0g42.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8789kcal1007.6g129g455.4g10g
Valittu annoskoko5000g4394kcal503.8g64.5g227.7g5g
Annoskoko puolitettuna2500g2197kcal251.9g32.3g113.9g2.5g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972