Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 59g520kcal0g0g58.8g0g
Täysjyväriisi 882g2955kcal53.5g629.6g6.2g65.3g
Valkoviini kuiva 294g202kcal0.9g1.8g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 2941g273kcal8.5g12.1g21.2g1.5g
Katkarapu 441g302kcal63.7g0g4.9g0g
Herne 177g122kcal8.9g16.5g0.7g5.5g
Parmesaani raaste, Somerfield88g342kcal29.1g0.1g25.1g0.1g
Oivariini, 60 (100g)29g162kcal0.3g0.3g17.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9801kcal332g1329.2g269.4g147.8g
Valittu annoskoko5000g4901kcal166g664.6g134.7g73.9g
Annoskoko puolitettuna2500g2450kcal83g332.3g67.4g37g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354