Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi647g2913kcal42.1g388.3g135.9g20.1g
Voi 243g1761kcal2.9g1g197.3g0g
Maitosuklaa 647g3479kcal65.6g323.6g213.6g0.3g
Pätkis minibites (140 g pussi)453g2220kcal16.3g276.4g113.3g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton647g1036kcal51.8g25.9g84.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g65kcal0g16g0g0g
Kananmuna kuoreton 356g508kcal44.5g1.1g36.5g0g
Sokeri 49g197kcal0g48.5g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl647g2330kcal12.9g17.5g246g0g
Liivatelehti, gelatiini1295g4518kcal1108.1g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g38050kcal2688.4g2196.6g2056g40.8g
Valittu annoskoko5000g19025kcal1344.2g1098.3g1028g20.4g
Annoskoko puolitettuna2500g9513kcal672.1g549.2g514g10.2g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656