Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 809g2774kcal82.4g565.9g9.7g28.3g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen518g3731kcal0g0g414.6g0g
Feta, Arla Apetina 3%829g912kcal149.3g16.6g24.9g0g
Kirsikkatomaatti, 50g1037g207kcal6.2g39.4g3.1g0g
Basilika, tuore 207g56kcal6.5g2.2g1.7g3.3g
Kananmuna kuorineen punnittu564g710kcal62g1.7g50.7g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)829g1368kcal24.9g33.2g124.4g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)207g539kcal53.9g3.1g35.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20597kcal770.4g1324.2g1328.6g63.2g
Valittu annoskoko5000g10299kcal385.2g662.1g664.3g31.6g
Annoskoko puolitettuna2500g5149kcal192.6g331.1g332.2g15.8g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572