Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 355g2578kcal4.2g1.4g288.9g0g
Sokeri 853g3462kcal0g852g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g888g578kcal97.7g37.3g2.7g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%178g284kcal4.8g4.8g26.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1262g4329kcal128.6g883.1g15.1g44.2g
Leivinjauhe 36g62kcal1.8g13.4g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g114kcal0g28.1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1244g423kcal2.5g88.3g3.7g22.4g
Siirappi 142g429kcal0.1g105.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g14g52kcal0.5g11.3g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24619kcal480.4g4050g675.2g133.6g
Valittu annoskoko5000g12309kcal240.2g2025g337.6g66.8g
Annoskoko puolitettuna2500g6155kcal120.1g1012.5g168.8g33.4g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948