Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1952g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi43g120kcal3.9g3g9.9g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g26g1.3kcal0g0g0.1g0g
Paistijauheliha 10%911g1548kcal182.1g0g91.1g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g651g228kcal9.8g43.6g2g5.9g
Porkkana 260g85kcal1.6g14.5g0.5g6.6g
Selleri, annos 50g260g36kcal2.6g7.8g0g0g
Palsternakka 260g166kcal1.3g30.7g1g11.7g
Sipuli (kuorittu)260g70kcal3.4g12.5g0.5g4.4g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)260g78kcal2.6g15.6g0.5g2.6g
Valkosipuli 39g42kcal3.1g6.4g0.2g0.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 52g460kcal0g0g52g0g
Sokeri 26g106kcal0g26g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9999g5882kcal420.8g320.2g315.6g64g
Valittu annoskoko5000g2941kcal210.4g160.1g157.8g32g
Annoskoko puolitettuna2500g1471kcal105.2g80.1g78.9g16g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774