Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste97g0kcal0g0g0g0g
Voi 1447g10498kcal17.2g5.8g1176.6g0g
Manteli 724g4456kcal174.1g47.8g390.7g52.1g
Vehnälese 58g132kcal7.7g8.9g2.6g21.7g
Psylliumkuitu, annos 6g48g24kcal0g0g0g40g
Kaakaojauhe sokeroitu 58g245kcal3.3g44.8g5.5g0.5g
Kahvijuoma, keskiarvo 145g4.6kcal0.4g0.4g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1447g4777kcal28.9g43.4g506.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka12g48kcal0g11.9g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g482g2489kcal48.2g110g206.5g0g
Raparperi 482g163kcal3.3g26.5g0.5g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g45674kcal566.2g599g4578g242.2g
Valittu annoskoko5000g22837kcal283.1g299.5g2289g121.1g
Annoskoko puolitettuna2500g11419kcal141.6g149.8g1144.5g60.6g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905