Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton1440g1555kcal325.5g0g25.9g0g
Pinaatti 432g58kcal7g1.7g1.3g5.6g
Sipuli (kuorittu)720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g864g175kcal5.2g32.8g2.6g12.1g
Sitruunamehu, laimentamaton58g12kcal0.2g0.9g0g0.1g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g72g577kcal0g0g72g0g
Suolapähkinä 190g1134kcal47.2g19g94.7g14.3g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 1224g1076kcal62.4g140.8g14.7g61.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9562kcal913.8g459.6g425.2g211g
Valittu annoskoko5000g4781kcal456.9g229.8g212.6g105.5g
Annoskoko puolitettuna2500g2391kcal228.5g114.9g106.3g52.8g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200709