Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow950g950kcal218.4g0g8.5g0g
Herkkusieni 807g128kcal17g2.4g2.7g12.1g
Sipuli 712g216kcal8.9g34.2g1.4g12.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g57g59kcal4.5g9.3g0.3g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 48g163kcal4.8g33.2g0.6g1.7g
Vesi1425g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g24g52kcal4g4g2.1g0.1g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.3g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%475g902kcal47.5g23.7g66.5g0g
Tilli, tuore 475g142kcal17.5g4.3g3.8g10g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g214kcal0g0g23.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5679kcal646.2g225.8g219.6g76.8g
Valittu annoskoko5000g2839kcal323.1g112.9g109.8g38.4g
Annoskoko puolitettuna2500g1420kcal161.6g56.5g54.9g19.2g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343