Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1975g3279kcal375.3g0g197.5g0g
Sipuli (kuorittu)988g267kcal12.8g47.4g2g16.8g
Rypsiöljy 67g590kcal0g0g66.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g35g36kcal2.7g5.6g0.2g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g691g415kcal10.4g89.9g0.7g6.2g
Kananmuna kuoreton 272g387kcal34g0.8g27.8g0g
Jauhelihamauste, annos 15g25g0.7kcal0g0.2g0.2g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.6g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 494g855kcal37.5g11.4g74.1g0g
Ketsuppi, Heinz148g153kcal1.3g35.7g0.1g1.8g
Sinappi 148g195kcal6.5g20.9g8.9g2.5g
Korppujauho 124g452kcal13g92.5g1.3g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13313kcal989.2g616.4g759.6g74.2g
Valittu annoskoko5000g6656kcal494.6g308.2g379.8g37.1g
Annoskoko puolitettuna2500g3328kcal247.3g154.1g189.9g18.6g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727