Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2560g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)853g154kcal15.4g15.4g2.6g17.1g
Sipuli 222g67kcal2.8g10.6g0.4g3.8g
Porkkana 341g112kcal2.1g19g0.7g8.7g
Peruna, vanha, kuorittu 341g260kcal6.4g52.9g0.7g3.4g
Parsakaali brokkoli 341g120kcal15.8g6.7g1g8.5g
Tomaattisose tomaattipyree 120g91kcal5.4g15.4g0.2g1.2g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g34g1.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Valkosipuli 17g19kcal1.3g2.8g0.1g0.4g
Selleri, annos 50g171g24kcal1.7g5.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g1694kcal102g256g11.8g86.2g
Valittu annoskoko5000g847kcal51g128g5.9g43.1g
Annoskoko puolitettuna2500g423kcal25.5g64g3g21.6g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958