Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2537g8881kcal304.5g1750.8g48.2g126.9g
Vesi, vesijohtovesi 1603g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g401g1322kcal64.1g22g108.2g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 107g212kcal1.5g1.9g21.4g4.7g
Kuivahiiva, annos 11g29g106kcal13.2g11.8g1.8g0g
Siirappi 40g121kcal0g29.7g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)134g962kcal0g0g106.8g0g
Auringonkukansiemen 134g793kcal30.7g16.8g66.1g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24792kcal828g3666g705g279.2g
Valittu annoskoko5000g12396kcal414g1833g352.5g139.6g
Annoskoko puolitettuna2500g6198kcal207g916.5g176.3g69.8g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054