Peltileipä

Ota iso kulho tai vati.

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva.

Lisää sitten öljy, suola, sokeri, hiutaleet ja auringonkukansiemenet.

Lisää suurin osa jauhoista ja kun jauhot ovat sekaisin, vaivaa käsin tai vatkaimen taikinakoukuilla noin 5 min. Alusta taikinaan vielä loput jauhot niin että siitä tulee kimmoisaa ja se irtoaa kulhon renunoista.

Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa 45 min. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle syvälle uunipellille.

Jos uuni ja peltisi on pieni, jätä pieni osa pois ja pyörittele niistä erikseen muutama sämpylä toiselle pellille.

Nykyaikaisiin isohkoihin uuninpelleihin menee koko litran taikina! Taputtele leipä pellille jauhotetuin käsin, voitele leivän pinta kevyesti vedelle ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

Leikkaa pitsaleikkurilla leipä ruudukoksi (n.30-35 palaa).

Leikkaa pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy kohottamisen aikana.

Kohota peitettynä vielä 30-45 min. Paista peltileipä kypsäksi 200 asteessa uunin keskitasolla ( tämä vie 30-45 min uunista riippuen).

Jäähdytä ritilällä ja leikkaa neliöiksi valmiita uria pitkin!

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Raisu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1714g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g129g78kcal16.8g1.4g0.5g0g
Rypsiöljy 154g1364kcal0g0g154.3g0g
Ruokasuola jodioitu 34g0.9kcal0.2g0g0g0g
Sokeri21g84kcal0g20.5g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl206g699kcal28.8g115.2g13.8g22.6g
Auringonkukansiemen 171g1018kcal39.4g21.6g84.8g10.3g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2571g8999kcal308.5g1774.1g48.9g128.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24486kcal787.4g3865.6g604.6g323g
Valittu annoskoko5000g12243kcal393.7g1932.8g302.3g161.5g
Annoskoko puolitettuna2500g6122kcal196.9g966.4g151.2g80.8g
Arvot/100g100g245kcal7.9g38.7g6g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=225132