Lohi-ruisleipäkranssi

Siirry sivulle!

Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.

Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.

Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.

Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.

Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.

Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.

Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.

Täytä kolmas kerros samoin.

Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.

Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.

litran mehutölkki.

Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.

Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.

Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.

Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.

Peitä kakun reunat jääsalaatilla.

Viimeistele tillillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 222 grammaa

Sarik82
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisleipä, Vaasan tosi rukiinen, 175 g657g1381kcal59.2g263g9.2g60.5g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)564g1014kcal107.1g0.6g62g0g
Paprika, punainen470g121kcal4.2g21.6g1.9g9.4g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton376g676kcal16.9g20.7g56.3g15g
Turkkilainen jogurtti (Pirkka), annos 100g188g225kcal6g7.7g18.8g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore28g7kcal0g2.5g0g0g
Tilli, tuore 47g14kcal1.7g0.4g0.4g1g
Konjakkisinappi kotitilan135g364kcal8.7g62.5g11.9g7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 376g171kcal11.3g18g5.6g0g
Jogurtti turkkilainen 10% (Lindahl) 1000g188g242kcal7.9g9.6g18.8g0g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)282g507kcal53.5g0.3g31g0g
Jääsalaatti (Härkälä), annos 10g564g62kcal6.2g5.6g1.1g5.6g
Kirsikkatomaatti, 50g939g188kcal5.6g35.7g2.8g0g
Suippopaprika, makea, Pirkka188g47kcal1.7g8.6g0.8g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10039kcal580g913.6g441.2g204.2g
Valittu annoskoko5000g5019kcal290g456.8g220.6g102.1g
Annoskoko puolitettuna2500g2510kcal145g228.4g110.3g51.1g
Arvot/100g100g100kcal5.8g9.1g4.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233421