Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 528g3832kcal6.3g2.1g429.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 634g796kcal69.7g1.6g57.2g0g
Kaurahiutale 211g791kcal30.6g120.4g15.4g21.1g
Vehnäjauho puolikarkea 687g2356kcal70g480.7g8.2g24g
Sokeri 763g3098kcal0g762.6g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g1057g1236kcal29.6g42.3g105.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g42g169kcal0g41.8g0g0g
Leivinjauhe 21g37kcal1.1g8g0g0.1g
Mustikka metsä- 1057g465kcal5.3g67.6g6.3g34.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25561kcal425.2g3054.2g1244.6g160.2g
Valittu annoskoko5000g12781kcal212.6g1527.1g622.3g80.1g
Annoskoko puolitettuna2500g6390kcal106.3g763.6g311.2g40.1g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932