Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 849g1066kcal93.4g2.2g76.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 708g2336kcal14.2g21.2g247.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g142g1033kcal1.4g1.4g113.2g0g
Jauheliha, sika-nauta 1415g3134kcal247.7g0g240.6g0g
Valkosipuli 28g31kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Tomaattipyree, Pirkka248g203kcal8.4g47.1g2.5g2.5g
Kirsikkatomaatti, 50g531g106kcal3.2g20.2g1.6g0g
Sipuli (kuorittu)195g53kcal2.5g9.3g0.4g3.3g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 531g1983kcal118.4g0g169.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 354g981kcal7.1g10.6g99.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g21854kcal997g233.2g1903.6g12.8g
Valittu annoskoko5000g10927kcal498.5g116.6g951.8g6.4g
Annoskoko puolitettuna2500g5463kcal249.3g58.3g475.9g3.2g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085