Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g1191g238kcal14.3g38.1g4.2g0g
Basilika, tuore 238g65kcal7.4g2.5g1.9g3.8g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl476g381kcal4.8g21.4g33.3g0g
Risottoriisi (Risella), 60g1619g5667kcal129.5g1214.3g27.5g48.6g
Valkoviini kuiva 952g653kcal3g5.7g0g0g
Voi 67g484kcal0.8g0.3g54.2g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g133g160kcal3.3g8g12g2g
Sipuli (kuorittu)286g77kcal3.7g13.7g0.6g4.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g38g40kcal3g6.2g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g15526kcal339.6g2620.4g267.8g120.2g
Valittu annoskoko5000g7763kcal169.8g1310.2g133.9g60.1g
Annoskoko puolitettuna2500g3882kcal84.9g655.1g67g30.1g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423